Διεύθυνση

Αγ. Κωνσταντίνου 5, Πειραιάς

Ώρες λειτουργίας:

10:00πμ – 20:00μμ (Δευτ-Παρ) 

Τηλέφωνο:

6906513536

ΟΞΥΜΕΤΡΑ

Πιστοποιημένα Οξύμετρα

Ο όρος ΧΑΠ χρησιμοποιείται σαν όρος “ομπρέλα”,
με σκοπό να περιγράψει ένα σύνολο βλαβών του αναπνευστικού συστήματος.
Οι βλάβες αυτές προκαλούν περιορισμό της ροής του αέρα
στους αεραγωγούς των πνευμόνων.

Σε έναν υγιή πνεύμονα, οι αεραγωγοί είναι ανοιχτοί και οι θύλακες κατά την εισπνοή γεμίζουν με αέρα. Ο αέρας περιέχει οξυγόνο το οποίο διά μέσου των πνευμόνων οδηγείται στο αίμα. Ταυτόχρονα από το αίμα εξέρχεται στους θύλακες το διοξείδιο του άνθρακα και με την εκπνοή αποβάλλεται.
Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) καθιστά δύσκολη την μεταφορά του αέρα μέσω των αεραγωγών και στους θύλακες. Με την ΧΑΠ οι αεραγωγοί στους πνεύμονές ερεθίζονται και διογκώνονται. Η ροή του αέρα μέσα και έξω από τους πνεύμονές μειώνεται. Λιγότερο οξυγόνο εισέρχεται στους ιστούς του σώματος και γίνεται όλο και πιο δύσκολη η αποβολή του διοξειδίου του άνθρακα.

Η βασική εξέταση για τη διάγνωση της ΧΑΠ ονομάζεται σπιρομέτρηση και χρησιμοποιείται για τη διάγνωση πολλών αναπνευστικών παθήσεων.
Η σπιρομέτρηση μπορεί να ανιχνεύσει τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) προτού καν εμφανιστούν οποιαδήποτε συμπτώματα.

Δυστυχώς ενώ είναι πολύ απλή εξέταση και υπάρχει εδώ και δεκαετίες, ακόμη και σήμερα σε πολλές χώρες του κόσμου δεν γίνεται έγκαιρα.

Σε αυτήν την εξέταση το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι να φυσήξετε τουλάχιστον 3 φορές σε ένα μικρό σωλήνα. Ο σωλήνας είναι συνδεδεμένος με ένα μηχάνημα που θα υπολογίσει κάποιους παράγοντες της αναπνοής σας. Πριν φυσήξετε ενδεχομένως ο γιατρός να σας χορηγήσει ένα φάρμακο που ονομάζεται βρογχοδιασταλτικό.