Διεύθυνση

Αγ. Κωνσταντίνου 5, Πειραιάς

Ώρες λειτουργίας:

10:00πμ – 20:00μμ (Δευτ-Παρ) 

Τηλέφωνο:

6906513536

ΟΞΥΜΕΤΡΑ

Πιστοποιημένα Οξύμετρα

Το άσθμα, σύμφωνα με την GINA (παγκόσμια πρωτοβουλία για το άσθμα) είναι ένα νόσημα με μεγάλη ετερογένεια και χαρακτηρίζεται από
συμπτώματα δύσπνοιας, συριγμού, αίσθημα σύσφιξης στο θώρακα και βήχα.
Η έκπτωση της αναπνευστικής λειτουργίας και τα συμπτώματα ποικίλλουν, ως προς την ένταση και τη συχνότητα από άτομο σε άτομο.

Αποτελεσματικές Θεραπείες Για Το Άσθμα.

Η πιο αποτελεσματική θεραπεία για το άσθμα είναι η αναγνώριση των ερεθισμάτων που προκαλούν το άσθμα, όπως ο καπνός του τσιγάρου, οι αλλεργίες, τα κατοικίδια, φάρμακα κ.α. και η αποφυγή της έκθεσης σε αυτά.

Εκτός από τα φάρμακα, η αποφυγή έκθεσης σε απότομές μεταβολές της θερμοκρασίας, στην υψηλή υγρασία και η χρήση μάσκας ή κασκόλ πάνω από το στόμα μπορεί να αποτρέψει ή να μειώσει τα συμπτώματα που προκαλούνται από το άσθμα.

Το άσθμα είναι μία από τις κύριες μη-μεταδοτικές ασθένειες.
Σήμερα περίπου 235 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από άσθμα.
Κατά προσέγγιση παγκοσμίως 400.000 θάνατοι οφείλονται στο άσθμα ετησίως.

Οι περισσότεροι θάνατοι συμβαίνουν σε ηλικιωμένους ενήλικες αθενείς και εμφανίζονται σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα.
Το άσθμα δημιουργεί ουσιαστική επιβάρυνση για τα άτομα και τις οικογένειες και συχνά περιορίζει τις δραστηριότητες των ατόμων για μια ζωή.
Οι ισχυρότεροι παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη του άσθματος είναι οι εισπνεόμενες ουσίες και τα σωματίδια που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή να ερεθίσουν τους αεραγωγούς.

Το άσθμα είναι πρόβλημα δημόσιας υγείας όχι μόνο για τις χώρες υψηλού εισοδήματος
Εμφανίζεται σε όλες τις χώρες ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης.

Αν πάσχετε εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο από άσθμα, είναι επιβεβλημένη η τακτική μέτρηση του οξυγόνου στο αίμα με ένα οξύμετρο. Τα οξύμετρα συνεισφέρουν στη σωτηρία εκατομμύρια ανθρώπων ετησίως.